CART
No products in the cart.

FAQ

Algemene informatie

31 augustus 2024 van 13:00 tot 23:00.

Nieuwkuijkseweg 3, 5253 PA Nieuwkuijk. 

Navigeer snel naar 'Hintergarten Festival' op Google Maps. 

De minimum leeftijd voor Hintergarten Festival is 18 jaar. Bij de entree van het festival wordt gevraagd je te legitimeren.

De deuren zijn geopend vanaf 13:00 en toegang is niet meer mogelijk na 19:00. Kom je om bijzondere redenen later? Neem dan uiterlijk 48 uur van te voren contact op met de organisatie via [email protected]

Check voor de beschikbare tickets de ticketverkoop via deze link. Er is geen maximum aan het aantal tickets wat jij voor jezelf en je vrienden kunt kopen.

Hintergarten Festival is een cashless festival. Eten en drinken betaal je daarom met muntjes die verkrijgbaar zijn op het festival. Muntjes zijn te verkrijgen bij de kassa, je kunt hier zowel met cash als met pin betalen. De muntprijs is veruit het goedkoopste van alle festivals in de regio, dat garanderen we.

Hintergarten Festival is een allround muziekfestival. Daarom weten we zeker dat jij en je vrienden hier de dag van hun leven zullen beleven. Op de mainstage draaien we vooral house en techno maar op onze fabuleuze tweede stage (in het bos) hoor je diverse genres zoals hitjes, pop, urban, edm, disco en veel meer!

In totaal zijn er 2500 gasten welkom tijdens Hintergarten 2024. Je ziet dus wereldberoemde artiesten voor een goedkope prijs in een relatief intieme setting. Daarmee is Hintergarten uniek in de regio. In slechts 2 jaar tijd zijn we uitgegroeid van minder dan 100 man in de achtertuin naar een festival van 2500 bezoekers in 2024. Zo proberen we elk jaar gestaag te groeien. Wil je meer weten over de voortdurende geschiedenis van het evenement? Klik dan hier. 

Op Hintergarten Festival wordt een brede diversiteit aan eten en drinken verschaft. Drinken bestel je aan de bar en voor het eten kun je terecht bij diverse foodtrucks die onder andere friet, snacks, pizza, beenham en andere delicatessen aanbieden. Vraag voor allergenen informatie naar de medewerkers van de betreffende foodtruck.

Op het terrein van Hintergarten Festival zijn er lockers beschikbaar. Je krijgt de mogelijkheid om deze voor een gereduceerd tarief vooraf te reserveren via onze add-on sale.

Bij de ingang van het evenement krijgt elke bezoeker een uniek festivalbandje. Daarom is het niet mogelijk om na het verlaten van het terrein opnieuw binnen te komen.

In verband met strenge regelgeving omtrent drugsgebruik, hanteert de organisatie een zero tolerance beleid. Dit betekent dat zowel soft- als harddrugs niet geaccepteerd zullen worden. De security zal hier streng op controleren bij binnenkomst en tijdens het festival door middel van visitatie.

Om medicatie mee te nemen naar het festival, moet de medicatie in een gesloten verpakking zitten en heb je een officiële verklaring nodig van een dokter. Bij enige twijfel, zal de EHBO de medicatie checken.

Wij hopen allemaal dat de zon zich de hele dag laat zien. Het is daarom toegestaan om een klein (travel) formaat van maximaal 100 ml zonnebrand mee het terrein op te nemen. Zo kan je jezelf beschermen tegen de zon. Bij temperaturen boven de 25 graden celsius is er zonnebrand en deodorant gratis verkrijgbaar bij de toiletvoorzieningen.

Mocht je vragen hebben die niet middels deze FAQ beantwoord worden, neem dan zeker contact op met onze organisatie via [email protected]! Ons team staat klaar om je te helpen.

Op het festivalterrein is er een EHBO post te vinden. Deze post is duidelijk aangegeven op het terrein zelf en op de plattegrond. Daarnaast wordt Hintergarten Festival beveiligd door gecertificeerd beveiligingspersoneel.

Vanwege onze en jullie eigen veiligheid is het niet toegestaan om tassen groter dan een handtas (A4 formaat) mee te nemen.

Uiteraard! Wil je bijdragen aan een unieke festivalervaring in de regio? Daar zijn we je enorm dankbaar voor! Neem contact op met [email protected] en dan nemen we snel contact met je op!
Shadow

Bereikbaarheid

Vermijd komen met de auto zoveel als mogelijk. Indien je toch met de auto komt is parkeren mogelijk op het terrein van Hintergarten Festival, hier staat je auto veilig en bewaakt door onze medewerkers. Tickets voor deze service zijn twee maanden voor het evenement beschikbaar via onze add-on sale. Indien je een ticket hebt gekocht, ontvang je hiervoor een gepersonaliseerde link.

Hintergarten Festival is slechts 8 minuten rijden vanaf het Centraal Station in Den Bosch. Navigeer hiervoor naar: Nieuwkuijkseweg 3, Nieuwkuijk.

Je fiets stal je gratis en beveiligd naast de ingang van het festival op het terrein van Hintergarten Festival.

Hintergarten Festival is toegankelijk met het openbaar vervoer. Vanaf Den Bosch centraal station en Tilburg station is Hintergarten Festival bereikbaar met de buslijn 136 (halte St. Jorisstraat (circa. 8 minuten lopen) en de buslijn 301 (halte Jhr. De La Courtstraat (circa. 18 minuten lopen). Geen zin in drukke bussen, lees hieronder meer over de pendelbussen.

Net als vorig jaar biedt Hintergarten Festival een unieke pre-party en after-party aan met de Hintergarten partybussen: de leukste en snelste reis naar Hintergarten Festival. Voor een prijs goedkoper dan het openbaar vervoer wordt je recht voor de deur van het evenement afgezet en aan het einde teruggebracht naar het station waar jij een ticket voor hebt gekocht. De tickets voor de pendelbussen zijn twee maanden voor het evenement te koop via de add-on sale.
Shadow

PR & Media

Het verspreiden van promotie voor andere evenementen buiten of binnen de ingang van Hintergarten Festival is alleen toegestaan wanneer hier voorafgaand aan het evenement schriftelijk toestemming voor is gegeven door de festivalorganisatie. Organiseer je een evenement die bijdraagt aan de lokale gemeenschap? Neem dan zeker contact op want we staan ervoor open om je te helpen!

Media zoals journalisten zijn van harte welkom op ons evenement. Neem voorafgaand aan het evenement contact op met de organisatie via [email protected] om de eventuele mogelijkheden te bespreken.

Door je op Hintergarten Festival te begeven geef je Hintergarten Festival het recht om foto’s of video’s waar jij op te zien bent te gebruiken voor social media doeleinden. Deel zeker ook je eigen foto’s op je social media kanalen! De officiële foto’s gemaakt door onze fotograaf worden na het evenement gepubliceerd.

Shadow